Search
Close this search box.

Veelvoorkomende Problemen:

1 Vervuilde Remblokken:

Als je schijfremmen lawaai maken, komt dat waarschijnlijk door vervuilde remblokken. Vervuiling kan optreden als je door olie op de wegen rijdt, als er vuil of zand op de schijven komt, of als ontvetter of smeermiddel per ongeluk in contact komt met de remblokken.

Vaststellen van Vervuiling

Je zult merken dat je remblokken vervuild zijn wanneer je een piepend geluid hoort en verminderde remkracht ervaart bij het stoppen.

Preventieve Tip: Om vervuiling te voorkomen, bedek de schijf en rotor bij het schoonmaken van je fiets, zodat er geen vuil op de schijf valt. Dit geldt ook wanneer je ontvetter op de ketting spuit. Zorg ervoor dat dit op een manier gebeurt waarbij geen contact met de rotor wordt gemaakt.

Hoe dit Probleem Op te Lossen

De eenvoudigste oplossing is om de schijfrotor en remklauw grondig schoon te maken. Langdurig gebruik met vervuilde schijven kan de remblokken beschadigen, wat leidt tot de noodzaak van vervanging. Het is daarom cruciaal om je schijven schoon te houden.

Schoonmaaktips:

  • Gebruik specifieke schijfremreiniger of isopropylalcohol voor het reinigen van schijfremmen.
  • Overweeg alternatief het gebruik van een kettingreinigingsapparaat om het risico op vervuiling van de remblokken te minimaliseren.

Extra Tip! – Hoe Ontvetter op de Ketting Correct toe te Passen: Als de wind niet in de richting van de rotor waait, spuit dan ontvetter op de ketting terwijl deze de crankstel ontmoet onder de aandrijfzijde van de kettingstay. Dit is het verst verwijderde punt van het remsysteem van de schijf.

Wat vond jij van deze artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *